Tuesday, September 30, 2008

lemang raya di rumah mem meeda...


nie tgh perah santan .. anak dara mem buat ... rajin bersebab nehh hua hua hua

adik ipar mem meeda orang negeri so lemang kira dia la yg buatkan ...

lemang yg dah siap tunggu mo bakar jer lagi nehh ...

nie mem! sian dia fenatt buat kerja itu ini ... hew hew hew
me tukang sibuk jerr ... huhuhhuhu

lemang on the rocks eh silap on the fire ... hew hew hew

batang pokok mana la jadik mangsa me tatawww ...
ada lampu ngan meja skali kat luar tu ... me tak jaga .. tolong tengok juwerr

Monday, September 29, 2008

salam syawal dari negeri di bawah bayu ... hew hew hew


pat airport senai yg dalam renovation

semasa kat area kong kong tanjong pengelih sungai johor.. the bridge under construction if u can see...

on top of clouds ... shantek lewww

sampai sudah di kota kinabalu 2nd terminal.. after 23 years i left sabah ..
raya kat sabah la plak ... hew hew hew

dengan lampu kelap kelip di hadapan rumah ... di halaman dengan lampu raya disekeliling ... me ngan mem meeda mengucapkan selamat hari raya buat semua teman kengkawan semua ...

berbekalkan air es jeruk @lemonade ngan nes o kaw ... me beraya di sabah ngan kids mem meeda n sedarer mara mereka buat kali pertama setelah sekian lama tak ke sini ..

jemputlah datang ke rumah kami di kpg meruntum opposite kem lok kawi nehh ... betul betul la di tepi jalan nehh .. kalo tanya orang tahu ....

insyaallah next year me bawak semua kids me beraya disini pula

lom mancen nehh!! .. riki dah riki dah!! ... hew hew hew

Monday, September 22, 2008

uwaaaaa balik arrrr balik arrrrr ...



suatu pagi hari itewww .... cedeyy nehhh

uwaaaaa mem dah balik kampung ... me kena tinggal nehhh

uwaaaaa tak aci nehhh ....

uwaaaaaaa dan uwaaaaaaaaa juwerrrr.... sob sob sob ... :(

Wednesday, September 17, 2008

dun play play with fire ...


ingat dah publish tu hari tapi tak nampak plak ....


terima call awal pagi from my fren mengatakan ada kebakaran di pangsapuri yg company me buat awal thn nie...

no kemalangan jiwer cuma area hall ngan laluan ke dapur yg teruk sket..
structure bangunan ok ... tu yg penting yg me check dulu .. hew hew hew


owner admit salah dia so nak wat camaner ... dia lah kena ubah elok rumah sewa tersebut ...
punca kebakaran .. ubat nyamuk yg di letak kat sofa pat hall

Sunday, September 14, 2008

bila mem beaber pat daporr ..


all the ingredients

shantek plak kaler maler dia nehh

masa kukus the kek


semalam marathon mem buat 4 kek ... hew hew hew rajin dia ..

nak panggil apa pownn tak tahu ...


nampak this thing few times dah ... mcm shantekkk bila dah jadik ..
nanti tumbuh mcm rumput pat atas ...

huhuuhu tgk lah nanti kalo jadik ke tak!!!

Thursday, September 11, 2008

nyet o0o0o0 nyet .. alahaiiiiii ..


semalam pat bawah kedai makcik tue ada la member me nehh bawak nyet sowang nehhh


comeyyy la plak ....

sian nyet nehh ... mak dia passed away orang asli bunuh .. .tak tau laa utk makanan ke haperrr ...

dah jadik yatim piatu ... pehtu manjer amatsss golek saner sini ...


hope nyet nehh ok panjang umor ... huhuhuhu tak leh ler mo bela kang shasha mo letak mana ...

menu semalam ... delayed posting wahahahaha



nie kira semalam nyer berbuka ... dah dua dua fenattt so tapaww juwerrr

nasi el kerabu ... sedapppppppp

mem beli makanan lain gaks ....

Wednesday, September 10, 2008

yeahoooo .... tipon dah ok ...

tipon dah ok cuma kabel la plak wat hal tak leh mo transfer picture ...

ada pic tomei tomei nehhh mo tunjuk pat semua ...

adehhhh kabel o0o0 kabel mo beli dah la kat 30 hengget!!!!

hamlawww tul lewww kabel nehh ...

nanti kalu dah ok me hapload pic yg me cakap itewwww



niarie berbuka nasi kerabu .. yezzaaaaaaaaa hingga menjilat jari .... hew hew hew

Thursday, September 4, 2008

makloman juwerrr ...




hew hew hew

disebakkan kesengalan tipon me itewww maka dimaklomkan tipon tersebut masuk dock serbis dan oberhol...

maka dengan iteww semua blog pasnehh no gambar gambar lewww ...

fadan muka me !!! uwaaaaaaa mem o0o0o0 mem .. wink wink sket .. leh keww beli tipon baru or kamera baru yg murah murah juwerrr ????

Tuesday, September 2, 2008

berbuka for posa today ...

the pic are different sebenarnya .. yg nehh is b4 posa huhhuhu

1st day posa is nasi tomato .. tak sempat juwer hamik pic lopa kelam kabut sket masa tue dah lewat nak kasik siap siap

2nd day .. kira hari nie masak mee hoon, ada bubur manis, ada ayam goreng and mem masak cake lapis ngan kek kukus cekelet ngan nasi berianie tapaww for sahur

pic me pat kamera mcm la seloww nawww mo kasik hapload ... virus bolan posa kot menyerang kamera me ini .. hew hew hew

href="http://2.bp.blogspot.com/_rzlsy2Zgkzc/SL0aePZOMtI/AAAAAAAAAX8/YJqyAHEAIto/s1600-h/Image000.jpg">

so tgk tgk la pic ini dulu ... huhuhhuh

Monday, September 1, 2008

bulan posa

selamat berposa to everibodi and to me oso !!! .... ^_^


huhuhuhu ... me rasa my shasha oso kena posa nehh ... pose samer samer Mem


anak anak me ... si bujang tu pun semalam semalam balik jb so bawak dorang kuar sopin sopin... makan makan



try test ayer nehh boleh laaaa ... harga dia pown boleh la tahan jugakkk

kat 12 hengget... terkezut me ... kenny rogers punya penangan

nanti nanti me hapdate lagi ... ntah naper few times mcm susah mo masuk blogspot ... browser dah di hapdate juwerrr ... ^_^